2011. július 28., csütörtök

Sarah Addison Allen : A csodálatos Waverly-kert

Nyárra pont aktuális olvasmány, kivéve, ha az embernél épp nincs rágcsálni való, vagy épp ebéd előtt áll korgó gyomorral, mert garantáltan éhes leszek a könyvtől. A fülszöveg nem sokat árul el, így aztán marad elég meglepetés, még ha a történet kissé kiszámítható is. Ez az általunk jól ismert kegyetlen, földhözragadt világ édesített változata. Régi hagyományok, bonyolult kapcsolatok és a könnyű nyári levegőben egy csipet varázslat. A könyv hangulata magával ragad, még akkor is, ha valójában fontos és gyakori témákat tárgyal: féltékenység, múlandóság, újrakezdés, stb.
Nagyon aranyosnak találtam a „Waverly-képesség” gondolatát, a kedvencem egyébként Evanelleé volt (tárgyakat ad az embereknek, amire valamikor szükségük lesz) és azt, hogy a kisvárosban mindenki mindenkit ismer és a különböző családokról előítéleteket szőnek.

!!!SPOILER!!!

Nem pontosan erre számítottam, mivel a fülszöveg a történet csak egyik (tulajdonképpen fő)szálát vázolta föl. Aranyos történet happy enddel, vagyis ez egy tipikus „egyszerolvasós” limonádékönyv. A sztori maga tetszett, nem találtam benne kivetnivalót, a karakterek pedig különösen tetszettek. Szépen felépített, egyedi szereplők voltak, kedvencem ezek közül is Bay, Henry és Evanelle lett. Igen, Bay csatlakozott a „kedvenc kislánykarakter” listához, ugyanakkor azt szerettem benne, hogy öt évesen is jól átlátta a felnőttek életét és aszerint viselkedett. Henry csak a történet második felében bukkant föl és azzal a nemesen egyszerű jellemével és már-már mondhatni kisfiús viselkedésével érte el, hogy a kedvenceim közé kerüljön. Evanelle pedig már az első mondatával belopta magát a szívembe.
Annyira nyilvánvaló volt a sztori kimenetele, hogy szerintem erre nem is térek rá. David meghalt, mindenki összejött és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

!!!SPOILER VÉGE!!!

Filmről nem tudok, hogy készülne.

Értékelés:
Történet: 7/10 (lásuk be, azért igencsak kiszámítható)
Szereplők: 10*/10 (talán a legjobb a könyvben)
Borító: 10*/10 (gyönyörű, ösztönöz, hogy olvasd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése